SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKAZI
 
ThyssenKrupp ukida 2.500 radnih mjesta u administraciji
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.07.2017. - 18:29:17
FRANKFURT - Njemački industrijski konglomerat ThyssenKrupp najavio je u utorak da će u iduće tri godine ukinuti do 2,5 tisuće radnih mjesta u administrativnim službama u sklopu novih mjera smanjenja troškova.

ThyssenKrupp zapošljava više od 150 tisuća ljudi širom svijeta a u današnjem su priopćenju naveli da žele uštedjeti 400 milijuna eura administrativnih troškova. Stoga će do 2020. godine ukinuti između dvije i 2,5 tisuće poslova u pratećim službama, od čega oko pola njih u Njemačkoj.

"Unatoč svim našim nastojanjima da štedimo nećemo biti u mogućnosti provesti mjere smanjenja troškova bez smanjenja broja radnih mjesta", stoji u izjavi grupacije.

Obećali su ipak da će nastojati izbjeći izvanredne otkaze koji stupaju na snagu odmah.
Napominju da su u sklopu opsežnog programa štednje, pokrenutom u fiskalnoj godini 2010/2011. već uspjeli smanjiti troškove za 800 milijuna do milijardu eura godišnje.

Dodaju ipak da su godišnji troškovi administracije od 2,4 milijarde eura 'značajno previsoki' pa su prisiljeni ukinuti dio od ukupno 18 tisuća poslova u administraciji.
Proizvodnja čelika tradicionalno je temeljno poslovanje ThyssenKruppa, iako proizvode i dizala, tehnologiju za industrijska postrojenja, podmornice i auto dijelove.