SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Todorić za Nedeljnik: Moguće je da ću tužiti državu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 25.10.2018. - 11:26:50
ZAGREB - Ivica Todorić, uoči odluke londonskog suda o izručenju, dao je intervju za novi broj beogradskog Nedeljnika.

"Prvi put doživio sam šok 10. veljače 2017. godine. Tada je prvi put nešto loše rečeno o Agrokoru. Ruski ambasador je u intervjuu rekao da Agrokor ima probleme. Poslije sam saznao da je on istog tog dana bio i u Vladi Hrvatske, ali ne znam kod koga je bio. Ali je taj posjet vrlo simptomatičan. Poslije toga mene su po ruskoj liniji informirali kako sa mnom želi razgovarati predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

Objašnjenje je bilo kako nikad sa mnom nije razgovarao, da se divi kako je Agrokor napravio velike stvari za Hrvatsku i da eventualno ponudi pomoć ako je potrebna. Ista ta ruska linija me je nagovarala da prihvatim susret. Ja sam to odšutio, ali ruska linija nije mirovala, tri puta me je pritiskala. Onda sam se javio kabinetu predsjednika Vlade i objasnio da me predsjednik Sabora poziva na sastanak. Moram reći da nikada prije nisam upoznao ni premijera, ni predsjednika Sabora. I mislio sam da bih na tom sastanku obojici mogao dati neki 'brief' o Agrokoru", rekao je Todorić za Nedeljnik.

Spremate li tužbu za povrat imovine, upitan je Todorić u intervjuu.

'Vrlo zanimljivo pitanje. Sve opcije su moguće. Ja o tome ne razmišljam mnogo. Nisam time opterećen. Do sada sam se borio da ne govorim po svijetu protiv svoje države. Nisam je htio ni tužiti. Želio sam prikupiti što više činjenica i podataka. A hoću vidjeti kako će se država ponijeti...', odgovara Todorić.