SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Tommy: Preuzimanje Konzuma zasad na čekanju
Autor/izvor: SEEbiz / lider
Datum objave: 11.04.2018. - 20:04:54

SPLIT - Otkako je iskazao namjeru preuzimanja trgovačkog dijela nekadašnjeg biznisa Ivice Todorića, splitski poduzetnik Tomislav Mamić potiho je pratio razvoj situacije i ovoga tjedna dočekao nacrt nagodbe države s vjerovnicima Agrokora, koja je donijela zabranu prodaje dijelova posrnuloga koncerna, a ruskom Sberbanku najveće pojedinačno vlasništvo.

Da su se dijelovi Agrokorove slagalice posložili Mamiću u korist i taj samozatajni vlasnik Tommyja dobio priliku preuzeti Konzum, splitski je trgovački lanac mogao postati najveći maloprodajni trgovac mješovitom robom u državi. Ovako, u novom odnosu snaga i pravilima za definiranje daljnjeg smjera Agrokorovih tvrtki splitski je trgovac zasad izbačen iz slagalice, ali bude li novih promjena u promjenjivom stajalištu u vezi s komadanjem odnosno održanjem cjelovitosti koncerna i eventualne odluke novih vlasnika da se Konzum sagleda izdvojeno, u Tommyju ne odustaju od namjere sudjelovanja u vlasničkoj strukturi.

Najveća dalmatinska tvrtka kontinuirano raste i ide u akvizicije. Krizu u Agrokoru Tomislav Mamić vidio je kao novu priliku, i dalje je zainteresiran za Konzum u slučaju bilo kakvih realnih mogućnosti. A o raspletu u Agrokoru ovisi i dogovoreni ulazak u Franckovu vlasničku strukturu.

– Preuzimanje Konzuma u ovom trenutku ne čini se realno s obzirom na elemente najavljene nagodbe koja treba definirati novu vlasničku strukturu i odnose snaga između vjerovnika. Prema najavama neće biti prodaje kompanija iz Agrokorova sustava u određenom roku, pa tako ni Konzuma. U slučaju bilo kakvih realnih mogućnosti, Tommy je zainteresiran za Konzum jer za to imamo sve potrebne resurse, odgovoreno je Lideru iz korporativnih komunikacija kompanije Tommy.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.