SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SAMOVOZEĆE USLUGE
 
Toyota u partnerstvo s Uberom, Amazonom, Didijem i Pizza Hutom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.01.2018. - 22:36:15
LONDON - Toyota se udružila s brojnim tvrtkama kako bi formirala "e-Palette Alliance", a ta skupina namjerava pomoći u vođenju transformacije kao tvrtke za mobilnost i odrediti kako koristi svoju novu platformu vozila e-Palette koja je modularno vozilo bez vozača namijenjeno za više svrha odjednom.

Savez uključuje Uber, Didi, Mazdu, Amazon i Pizza Hut, a radi na Toyotinoj mobilnoj platformi, koju je objavila 2016. godine. Platforma radi na ponudama pružanje mobilnosti kao usluge, te za pokrivanje sektora poput osiguranja i leasinga flote, kao i analizu i prikupljanje podataka za korištenje i usmjeravanje.

Početna skupina tvrtki će raditi kako bi pomogla u vođenju smjeru Toyotinog koncepcijskog vozila, e-palete i kako ona razvija i podržava usluge mobilnosti koje nudi tvrtkama kao rezultat toga. 

Toyota je neko vrijeme razmatrala kako bi mogla pomoći izgraditi "zajedničku platformu" koju svi poslovi i tvrtke mogu koristiti kao "plug-and-play" otvorenu platformu za izgradnju vlastitih usluga mobilnosti koje mogu ponuditi potrošačima.

Testiranje usluge trebalo bi početi nakon 2020.