SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSAO ZA POLICIJU
 
Trebinje: Sve više migranata i šverca cigareta
Autor/izvor: SEEbiz / Nezavisne novine
Datum objave: 12.04.2018. - 23:02:29
TREBINJE - Na području Policijske uprave Trebinje posljednjih mjeseci sve više bivaju uhapšeni migranti i šverceri akcizne robe, najviše cigareta, pa policajci imaju pune ruke posla.

Pripadnici ove uprave u prvom tromjesečju ove godine u istočnoj Hercegovini otkrili su migranata koliko u cijeloj prošloj godini, njih 91, dok je evidentirano 18 krivičnih djela, za koje je nadležnom tužilaštvu podneseno 18 izvještaja nedozvoljene trgovine protiv 23 osobe.

Ove podatke je juče potvrdio Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, ističući da se policija uspješno nosi sa ovom problematikom.

"Migranti su u našoj zoni odgovornosti uglavnom u tranzitu i oni zasad ne predstavljaju opasnost po bilo koji vid bezbjednosti, iako smo do sada imali jednu prijavu da je u jednu trebinjsku vikendicu neko ulazio, ali i pored dokaza da je tu neko boravio, iz objekta ništa nije nestalo", kazao je Laketa.

On je kazao da se, s obzirom na činjenicu da slijedi period boljih vremenskih uslova, očekuje i veći priliv migranata u Hercegovinu, ali slijedi i pojačanje kontrola granica od strane Granične policije BiH, kao i veća kontrola na teritoriji Hercegovine od strane pripadnika policijskih stanica.

Kaže da se policijski službenici PU Trebinje uspješno suprotstavljaju i krivičnim djelima nedozvoljene trgovine cigaretama, kojih je za tri mjeseca ove godine oduzeto u vrijednosti oko 190.000 maraka, odnosno 72.087 paklica i 84 kg rezanog duvana, što je više za 800 odsto u odnosu na isti period lani.

"Prije nekoliko dana smo imali značajnu zapljenu na području Policijske stanice Bileća od oko 250.000 maraka vrijednosti cigareta, gdje su policijski službenici iz zasjede zaplijenili 101.950 paklica, odnosno 202 paketa cigareta koje su bile utovarene u vozilo TAM vojne proizvodnje koje je koristilo lice iz Bileće", naveo je Laketa.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.