SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Triglav osiguranje Zagreb u prvom kvartalu ostvarilo 10% veću premiju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.05.2017. - 15:40:36
ZAGREB - Triglav osiguranje Zagreb u prvom je kvartalu ove godine ostvarilo ukupnu premiju od 120,9 milijuna kuna, što je za 10 milijuna kuna ili gotovo 10 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u petak iz tog osiguranja.

Istovremeno ukupno je hrvatsko tržište osiguranja poraslo tek za 2,2 posto, ističe se u priopćenju. Prodajni rezultati odrazili su se i na tržišni udio, koji je u spomenutom razdoblju porastao s 4,36 posto na 4,68 posto.

Uz osiguranje motornih vozila, koje još uvijek ima najveći udjel u premijama Triglav Grupe na tržištima izvan Slovenije, među kćerinskim društvima najveći rast postignulo je upravo Triglav osiguranje Zagreb koje je, izračunato u eurima, povećalo premiju za 12 posto.

Triglav osiguranje Zagreb doseglo je i visok rast u području zdravstvenog osiguranja, navodi se.

"U prvom kvartalu 2017. godine ostvarili smo značajni premijski rast te rastemo brže od tržišta već treću godinu za redom. Istovremeno nastavili smo s racionalizacijom troškova i povećali produktivnost što se odražava na poslovni rezultat", istaknuo je predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca.

Napominje i kako je ova godina za njih važna, paletu proizvoda proširili su na zdravstvena osiguranja, tako da sada osiguranicima mogu ponuditi najširi opseg usluga.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.