SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIJALOG
 
Trump kaže da zna gdje će se susresti s Kimom, ali ne želi to otkriti
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.01.2019. - 19:30:30
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump je danas rekao da je određeno gdje će se krajem veljače održati njegov susret na vrhu sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ, pri čemu je istaknuo da je postignut "velik napredak" u vezi s denuklearizacijom.

"Izabrali smo zemlju, njezino ime ćete uskoro doznati", rekao je Trump u vrtu Bijele kuće.

Dan ranije američka administracija je objavila da će se Trump s Kim Jong-unom drugi put sastati "krajem veljače". Ta je informacija objavljena nakon susreta američkog predsjednika s najbližim suradnikom sjevernokorejskog vođe, generalom Kim Yong-cholom.

Vijetnam je potvrdio da je voljan biti domaćin tog drugog summita, nakon prvog održanog 12. lipnja 2018. u Singapuru. Tajland i Mongolija također su se spominjali kao mogući domaćini.

"Postigli smo velik napredak na polju denuklearizacije" Sjeverne Koreje, rekao je još Trump u subotu. "Stvari se jako dobro razvijaju sa Sjevernom Korejom", dodao je.

U Singapuru, gdje je održan prvi summit nekog aktualnog američkog predsjednika i nasljednika dinastije Kim koja vlada Sjevernom Korejom, čelnik potonje zemlje se obvezao na "potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka".

No nakon toga nije zabilježen gotovo nikakav konkretan pomak.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.