SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Trump: Kim tražio ukidanje sankcija, nismo mogli pristati
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 28.02.2019. - 10:12:05
HANOI - Bijela kuća objavila je da nije postignut sporazum između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una na drugom summitu, koji je održan u Vijetnamu. Medijima se obratio američki predsjednik.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je u Hanoiju, nakon neuspješnog summita sa sjevernokorejskim vođom, objavio da sporazum nije postignut zbog sjevernokorejskih zahtjeva za potpunim ukidanjem sankcija protiv Pjongjanga.

"Bila su ovo dva produktivna dana, no sporazum nismo postigli", kazao je Trump. "Sad smo se rastali s Kimom, imali smo dobre sastanke, ali nisam mislio da je pametno da sada nešto potpišemo. On je zanimljiv lik...", rekao je Trump.

Kazao je da nisu odustali ni od čega, da Sjeverna Koreja ima velike potencijale, da je Kim Jong Un želio ukidanje svih sankcija. "Nismo na to mogli pristati, no radit ćemo dalje na tome, zasad - sve sankcije ostaju", kazao je Trump.

Kim Jong Un mu je obećao da neće vršiti nikakva nuklearna testiranja, rekao je američki predsjednik. "Vjerujem mu na riječ", dodao je Trump.

"Rastanak je bio prijateljski, rukovali smo se i prijateljski se razišli", rekao je Trump. "Kim i ja se sviđamo jedan drugome. Imamo jako dobar odnos", dodao je.

Prije toga glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders objavila je da "u ovom trenutku nikakav dgovor nije postignut no njihovi timovi nadaju se budućim susretima". "Dvojica vođa razgovarala o različitim načinima denuklearizacije i gospodarskim konceptima", dodala je.