SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PARTNERI
 
TUI preuzeo 50% udjela u Punti Zlatarac i postaje partner Sunca
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.11.2017. - 08:56:20
ZAGREB - Sunce je ovih dana postiglo dogovor s društvom TUI da svoje partnerstvo podignu na višu razinu.

Transakcija se predviđa provesti u dvije faze:

Faza 1: Formiranje zajedničkog pothvata na način da TUI kupuje 50% Punte Zlatarac za cjelokupnu vrijednost poduzeća (EV) od 31,5 milijuna eura. Punta Zlatarac je ovisno društvo u 100%-tnom vlasništvu društva Hotel Tučepi d.d.. Hoteli Tučepi d.d. su član Grupe. Punta Zlatarac je vlasnik hotela TUI BLUE Jadran u Tučepima.

Faza 2: Osnivanje Upravljačkog društva koje će sklopiti Ugovor o upravljanju (eng. Management agreement) s Puntom Zlatarac.

Hotel TUI BLUE Jadran je u potpunosti renovirani hotel razine 4.5* (161 soba) koji je otvoren 1. srpnja 2017. kao jedini TUI BLUE hotel pod lokalnim upravljanjem. Hotel posluje na temelju ugovora o franšizi koji je potpisan s društvom TUI.

Sunce se ponosi činjenicom da su ocjene gostiju za početnu godinu otvaranja iznimne, što je vrlo dobra osnova za prodaju u 2018., koja će biti prva godina redovnog poslovanja.

Dodatno, TUI i Sunce osnovali su novo Upravljačko društvo (MgtCo) u kojemu TUI ima 51% a Sunce 49% udjela. Upravljačko društvo će sklopiti Ugovor o upravljanju s Puntom Zlatarac i upravljati sa svim hotelima u vlasništvu Punte Zlatarac. Prihodi od transakcije će se koristit za daljnje jačanje naše bilance. Naime, Sunce je već izvijestilo da je pokrenulo postupak sveobuhvatnog refinanciranja postojećeg financijskog duga, što će biti dodatno potpomognuto ovom Transakcijom. 

Sunce očekuje da će značajno poboljšati parametre maksimalne zaduženosti prema “Strateškim financijskim odrednicama“ za 2017. i 2018. godinu, u smislu strategije upravljanja dugom.