SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Turisti polako napuštaju Crnu Goru
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 17.08.2015. - 15:18:32
HERCEG NOVI - Na svih sedam graničnih prelaza u Boki Kotorskoj protekla tri dana registrovano je preko 150 hiljada putnika, 26.500 vozila, 250 vazduhoplova i 157 vozila.
Na većim graničnim prelazima, poput Debelog brijega ovog vikenda zabilježeno je više izlazaka nego ulazaka u Crnu Goru, prenosi Radio Jadran.

Juče je na tom prelazu sa EU u Crnu Goru ušlo 5.573, a izašlo 8.178 vozila. Mada nije bilo karakterističnih dugih kolona kao lani u ovo doba. U Stanici granične policije Sutorina, tek narednog vikenda očekuju veliki odlazeći talas turista iz Crne Gore.

Jedino je na Sitnici, prelazu sa BiH, registrovan veći broj ulazaka nego izlazaka iz zemlje.

Inače, prema podacima za prvih 13 dana avgusta promet na četiri granična prelaza, koje pokriva Stanica GP Sutorina (Debeli Brijeg, Kobila, Sitnica i Luka Zelenika) bio je 502.240 lica, 133.902 vozila i 236 plovila. To je u poređenju s avgustom prošle godine za 5,80 odsto više putnika, 2,84 odsto vozila i 4,45 odsto manje plovila.

Na najprometnijem graničnom prelazu u Crnoj Gori, gdje svakodnevno tokom ljeta prođe preko 20 hiljada putnika, na Debelom brijegu u ovom periodu je zabilježeno za 10,22 odsto više putnika i 6,32 odsto više vozila.

Granična policija nije nailazila tokom ljeta na veće nepravilnosti, a one su se uglavnom odnosile na pokušaje nelegalnog prelaska granice. Tako i proteklog vikenda na graničnim prelazima u Boki za dvije osobe nije dozvoljen ulaz, a za dvije nije dozvoljen izlaz iz Crne Gore.

Po Interpolovoj potjernici otkrivena su dvije osobe i jedno po nacionalnoj potjernici. Otkriverno je i jedno plovilo po nacionalnoj potjernici.