SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Turistička sezona na Kvarneru rekordna, dobre najave za posezonu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.08.2016. - 14:14:27
RIJEKA - Glavni dio ovogodišnje turističke sezone na Kvarneru bio je vrlo uspješan, najave za posezonu također su vrlo dobre, a podaci za kolovoz, iako još nisu cjeloviti, već su sada oko 2 posto bolji nego u kolovozu lani, kazala je u ponedjeljak na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.
Na Kvarneru je u prvih sedam mjeseci ostvareno 6 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, navela je direktorica kvarnerske Turističke zajednice, ističući da je i prošla turistička godina na Kvarneru bila rekordna te da se nastavljaju marketinške aktivnosti i sajamski nastupi koji su doprinijeli boljim rezultatima.

U odnosu na lani povećan je broj turističkih dolazaka iz Njemačke, Italije i Slovenije, a najviše turista i ove godine odmaralo se na Krku, zatim na Rabu, Lošinju i u Crikvenici.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je i ove, nakon prošle, godine riječ o rekordnim turističkim rezultatima te da su tome doprinijeli i iskoraci i ulaganja na Lošinju, u Crikvenici, na Krku te u Novom Vinodolskom i drugdje.