SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LINIJE
 
Turkish Airlines želi dodatne linije prema Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.04.2018. - 23:27:52
ZAGREB - U zagrebačkom muzeju Mimara globalna zrakoplovna kompanija Turskih Airlines predstavila je, povodom 20 godina suradnje s hrvatskim tržištem, svoje uspjehe, inovacije i buduće ciljeve.

Na događanju kojem su nazočili savjetnici predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović, ministar turizma Gari Cappelli, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i mnogi drugi. Turkish Airlines predstavio se kao vodeća zrakoplovna kompanija u globalnoj zrakoplovnoj zajednici ističući značajni broj osvojenih nagrada koje pojačavaju taj status.

– Zadovoljstvo mi je što se nakon 20 godina od otvaranja predstavništva u Zagrebu možemo pohvaliti odličnom suradnjom s Hrvatskom. Prije dvije godine krenuli smo s letovima do Dubrovnika kroz cijelu godinu, a cilj nam je otvoriti još više odredišta u Hrvatskoj koja ćemo povezati s cijelim svijetom te tako privući turiste. Svjesni velike konkurencije u zrakoplovnoj industriji spremni smo na mnoge izazove koji nas očekuju i neprestano radimo na unapređivanju naših usluga kako bismo u potpunosti nastavili s besprijekornom ponudom za naše putnike – rekao je direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku Ugur Cantimur.

Cantimur je prisutne upoznao s budućim projektima, ponudama i ciljevima kompanije govoreći o novoj istanbulskoj zračnoj luci koja će postati nova povezna točka Turkish Airlinesa. Kraj prve faze izgradnje, kako napominje Cantimur, očekuje se 29.10.2018., a uključuje izgradnju prvog terminala na površini od 1,3 milijuna m2 koji će pružati usluge za 90 milijuna putnika godišnje.

– Po završetku svih faza, zračna luka imat će tri terminala, šest pista i godišnji kapacitet do 200 milijuna putnika – nastavio je Ugur Cantimur priču o suradnji Turkish Airlinesa s Hrvatskom koja je započela s dva, a sada ima već četrnaest letova tjedno.