SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Tužiteljstvo izmijenilo optužnicu protiv Klemma
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 17.06.2017. - 09:24:15
ZAGREB - Državno odvjetništvo više ne tereti predsjednika Udruge specijalne policije i zaštitara Josipa Klemma da je prisvojio oko tri milijuna kuna navodno izvučenih iz tvrtke Klemm security 2005. godine, nego da je taj novac, kako tvrde, nenamjenski potrošio.

Tužiteljstvo je u završnici suđenja Klemmu izmijenilo optužnicu, a Klemm će se o njoj ponovno očitovati na sljedećoj raspravi.

Premda je riječ o kozmetičkoj izmjeni koja zapravo nema nikakve pravne posljedice za Klemma bude li proglašen krivim, ova izmjena ipak zapravo znači priznanje tužiteljstva da nakon provedenoga dokaznog postupka više nemaju dokaze o tome da je Klemm na ruke primao novac koji je uz pomoć fiktivnih faktura bio "izvučen" iz njegove tvrtke, piše Jutarnji list.

Naime, na glavnoj raspravi dvojica bivših okrivljenika, a kasnije ključnih svjedoka, Radovan Štetić i Hrvoje Zorović, dali su potpuno drugačije iskaze nego u istrazi - dok su bili okrivljenici govorili su da su poslovi koje je Klemm security imao s tvrtkama pod njihovim nadzorom bili fiktivni i da im je isključiva svrha bila da pomognu Klemmu da izvuče novac iz svoje tvrtke.

Klemm, koji je na prvom ispitivanju priznao djelo, nedavno je u svojoj obrani porekao krivnju, pojasnivši da se na taktiku priznanja svojevremeno odlučio kako bi spasio tvrtku.