SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRA GODINA
 
Tvornica cementa Kakanj poslovala u 2018. bolje od plana
Autor/izvor: SEEbiz / Fena
Datum objave: 19.05.2019. - 07:57:11
KAKANJ - Na redovnoj Skupštini koja je održana u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno su usvojili sve predložene odluke uključujući i godišnji izvještaj o poslovanju za 2018. s izvještajima Nadzornog odbora te Odbora za reviziju i nezavisnog revizora.

Generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža naveo je da, iako su građevinske aktivnosti po njihovim procjenama imale pad veći od tri posto u 2018., Tvornica cementa Kakanj zadržala je lidersku poziciju na tržištu cementa i betona u BiH, te ostvarila rezultate koji su čak i bolji od planiranih.

- Svoje smo proizvode još više približili našim kupcima kroz otvaranje terminala za cement u Tešnju, te otvaranje nove betonare u Splitu, a uskoro i u Mostaru - rekao je Muidža.

Član Nadzornog odbora Albert Scheuer zbog odlaska u penziju razriješen je dužnosti, a na njegovo mjesto izabran je novi član Ernest Jelito.

Predsjednik Nadzornog odbora Janos Szarkandi istakao je da je Tvornica cementa Kakanj u proteklih 40 godina izrasla je u veoma stabilnu i jaku kompaniju, uz posebno intenzivan napredak u posljednjim decenijama.

Tvornica cementa Kakanj, vodeći bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa, privatizovana je 2000. Većinski dioničar Tvornice cementa Kakanj je HeidelbergCement grupacija, izvijestila je Fena.