SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREMIUM
 
Twitter testira opciju agresivnije promocije
Autor/izvor: SEEbiz / Bug
Datum objave: 30.07.2017. - 07:46:27
NEW YORK - Uprava Twittera počela je testirati uslugu preplate koja će korisnicima za 99 dolara mjesečno omogućiti agresivniju promociju i prikazivanje tvitova i kod onih koji ne prate tog korisnika, objavili su iz kompanije.

"Vi samo morate nastaviti koristiti Twitter, a vaši tvitovi od sada će biti vidljivi znatno većoj publici", tvrde iz Twittera.

Glasnogovornik Twittera izjavio je kako je program u fazi testiranja, a trenutno ga koristi mali broj privatnih korisnika. Ukoliko se program pokaže uspješnim, mogao bi doprinijeti rastu prihoda Twittera koji su u posljednje vrijeme negativni.

Twitter muku muči s iznalaženjem modela koji bi osigurao rast korisnika i prihoda.  Broj korisnika Twittera ostao je u drugom tromjesečju nepromijenjen u odnosu na prethodno, dok je gubitak te društvene mreže povećan na godišnjoj razini zbog pada prihoda.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, gubitak Twittera iznosio je u drugom tromjesečju 116,5 milijuna dolara, dok je godinu dana prije bio 107 milijuna. Ta kompanija, inače, nikada nije zabilježila kvartalnu dobit.

Ukupni prihodi Twittera iznosili su u proteklom kvartalu 574 milijuna dolara, što je 4,7 posto manje nego godinu dana prije, pri čemu su prihodi od oglašavanja pali za 8 posto, na 489 milijuna dolara.