SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE RADA
 
U SAD-u u kolovozu usporio tempo zapošljavanja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.09.2017. - 16:37:55
WASHINGTON - U američkom gospodarstvu u kolovozu je neto otvoreno 156 tisuća novih radnih mjesta, znatno manje nego u mjesecu ranije i u odnosu na očekivanja ekonomista, pokazali su u petak najnoviji podaci američkog ministarstva rada.

U kolovozu 2017. američki su poslodavci neto otvorili 156.000 novih radnih mjesta, nakon 189.000 otvorenih u prethodnom mjesecu, pokazalo je izvješće američkog ministarstva.

Trećina novih radnih mjesta kreirana je u sektoru proizvodnje i graditeljstva. U proizvodnji je broj zaposlenih uvećan za 36 tisuća, a u graditeljstvu za 28 tisuća, podaci su iz izvješća.

Ekonomisti iz Reutersove ankete očekivali su 180 tisuća novih radnih mjesta u kolovozu, podsjeća Reuters

Stopa nezaposlenosti u netom je završenom mjesecu u najvećem svjetskom gospodarstvu porasla na 4,4 posto, sa 4,3 posto u prethodnom mjesecu, pokazalo je izvješće ministarstva.

Iz ministarstva pritom napominju da uragan Harvey koji je poharao dijelove američke savezne države Teksas nije imao vidljivog efekta na zapošljavanje budući da se katastrofa dogodila nakon što je provedena redovna anketa temeljem koje se izrađivalo izvješće o zaposlenosti za kolovoz.

Ekonomisti kažu da bi uragan mogao utjecati na brojke u rujnu ako se poplavama izazvani poremećaji odulje.