SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARTICE
 
U Srbiji obavljena prva transakcija China UnionPay karticom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.06.2018. - 22:02:40
BEOGRAD - U Srbiji je danas obavljena prva transakcija China UnionPay, platnom karticom najveće kartične šeme na svetu, i to na bankomatu Banke Poštanska stedionica u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici.

Prva transakcija međunarodnog sistema UnionPay International u Srbiji obavljena je u prisustvu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, direktora međunarodnog tržišta i glavnog rukovodioca za region Evrope UnionPay Weia Zhihonga i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojana Kekić.

"Razlog zbog kog smo se odlučili na saradnju sa kineskim nacionalnnim kartičnim sistemom je to što se strategija rasta i širenje union peja u svetu zasniva na partnerskim odnosima. Ova kartična mreža ne raste na račun drugih, već tako što pomaže drugima da rastu ustupajući svojim partnerima globalnu prihvatnu mrežu i najsavremeniju tehnologiju", rekla je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

I to, dodala je, bez pretenzija preuzimanja i gašenja nacionalnih kartičnih sistema, što je tipično za internacionalne brendove.

"Kinezi mene pitaju, ambasadu, zašto kineski junion pej ne može da se koristi u Srbiji i kada će biti u stanju da se koristi. Onda, sutra, ja ću njima reći – već sada možete koristiti kineski juni pejd", rekao je kineski ambasador Li Mančang.