SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
U srpnju porastao broj zaposlenih u industriji
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.09.2017. - 07:50:53
ZAGREB - Krajem srpnja u hrvatskoj je industriji bilo 0,1 posto više zaposlenih nego prethodnog mjeseca, dok je na godišnjoj razini njihov broj povećan za 0,3 posto, uz povećanje ukupne proizvodnosti rada za 1,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

I dok je u srpnju ove godine u rudarstvu i vađenju zaposlenih bilo 1,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom 1,7 posto manje nego u srpnju lani, podaci DZS-a pokazuju da je u prerađivačkoj industriji, koja zapošljava više od 91 posto ukupnog broja zaposlenih u domaćoj industriji, u sedmom ovogodišnjem mjesecu bilo 0,4 posto više zaposlenih nego u istom mjesecu 2016. godine, dok je je proizvodnosti rada istodobno porasla za 2,4 posto.

U okviru prerađivačke industrije, tijekom srpnja je na godišnjoj razini najznačajnije, za 8,6 posto, porastao broj zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstsva. U proizvodnji duhanskih proizvoda broj zaposlenih je porastao za 7,6 posto, a u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda za 6 posto.

No, u prehrambenoj industriji, čiji je udio najveći i iznosi više od 15,4 posto, broj zaposlenih je u srpnju bio 1,5 posto manji u odnosu na lanjski srpanj.

Najveći pad broja zaposlenih u sklopu prerađivačke industrije zabilježen je u proizvodnji tekstila, za 13,1 posto.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u rudarstvu i vađenju proizvodnost rada u srpnju porasla za 0,2 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pala za 0,7 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.