SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAGRADE
 
U Zagrebačkom holdingu božićnice zamijenili nagradama od 3.500 kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.12.2018. - 11:55:00
Zadnja izmjena: 07.12.2018. - 11:55:51
ZAGREB - Predstavnici sindikata Zagrebačkog hodlinga u Gradskom poglavarstvu uspostavili su dogovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem da im ove godine ne bude isplaćena božićnica već nagrada u visini od 3500 kuna dok je božićnica, koja im je zagarantirana kolektivnim ugovorom, iznosila 2880 kuna.

U SSKH-Zagrebački holding su pojasnili kako su odlukom 'preimenovanja' božićnice u nagrade na dobitku i zaposlenici Holdinga, ali i Grad. Kažu kako se isplaćuje nagrada jer je u cijelosti neoporeziva, pa će Holding umjesto da plati 25 milijuna poreza na božićnice, zaposlenicima isplatiti ukupno pet milijuna i još uštedjeti 20 milijuna. Osim nagrada, u utorak je isplaćen i dar za Sv. Nikolu onim radnicima koji imaju djecu do 15 godina starosti.

Nagrade bi se, prema kolektivnom ugovoru trebale isplatiti do 20. prosinca, a do tada će se raditi na iznalaženju rješenja kako ih isplatiti onima kojima su računi u blokadi. ZET Zagreb-Sindikat vozača i prometnih radnika je izvijestio svoje članove kako su zatražili 'da se iznađe način kako bi se blokiranima isplatio cijeli iznos ili bar jedan dio na zaštićeni račun, što je gradonačelnik prihvatio i naredio pravnoj službi da se iznađe rješenje kojem bi se blokiranima omogućilo da dobiju isplatu na zaštićeni račun ili na ruke'.

Iako se zasad radi tek o usmenom dogovoru, u Sindikatu Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb su uvjereni kako će 'postići suglasnost socijalnih partnera oko teksta i pravnog okvira postignutog sporazuma, te da bi se tijekom sljedećeg tjedna sve potpisalo i postalo službeno, a postignuti dogovor bi vrijedio za radnike Zagrebačkog holdinga, ZET-a i Zagrebačkog velesajma'.

Iako ova tri sindikata nigdje nisu spomenuli radnike Čistoće, sindikat Čistoća Zagreb je također obavijestio svoje članove o dobivanju nagrade, piše RTL.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.