SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Ugodno iznenadio prvi potez novog vlasnika Lenca
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 20.09.2018. - 08:27:54
RIJEKA - Brodogradilište Viktor Lenac ima novog vlasnika, napuljsku Palumbo grupu. Prvi put u novijoj povijesti brodogradilište iz Martinšćice dobilo je većinskog vlasnika koji je, po svemu sudeći, postao i apsolutni vlasnik ovog škvera s obzirom na informacije prema kojima su Talijani stekli, navodno, čak i više od 80 posto dionica Lenca.

Službene informacije i konačno izvješće oko Palumbove javne ponude za preuzimanje »Lenca«, koja je okončana koncem prošlog tjedna, uslijedit će idućih dana. Ipak, čini se da dvojbe nema, pitanje je samo točnog i konačnog postotka dionica s kojima će raspolagati Palumbo, čiji su predstavnici, predvođeni prvim čovjekom i glavnim šefom ove, obiteljske kompanije Antoniom Palumbom jučer prisustvovali redovnoj godišnjoj skupštini u »Lencu«.

De facto, jučer su poduzeli i svoj prvi potez u »Lencu« odlukom i glasovanjem da će svih 37 milijuna kuna lanjske rekordne zarade ostati u »Lencu« kao zadržana dobit.

Odbili su, naime, protuprijelog o isplati dividende.

– Mislim da se iz ovog našeg današnjeg nastupa na Skupštini već dovoljno mogu naslutiti naše namjere, u »Lencu« smo zato da bismo ga poslovno dalje razvijali i učinili još boljim nego što je sada – rekao je po završetku skupštine Antonio Palumbo za Novi list.