SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UHIĆENJE
 
Uhićen šef Audija Rupert Stadler
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.06.2018. - 12:26:00
Zadnja izmjena: 18.06.2018. - 12:59:10
FRANKFURT - Izvršni direktor Audija Rupert Stadler uhićen je u ponedjeljak zbog skandala oko manipuliranja vrijednosti ispušnih plinova na dizel motorima unutar Volkswagen koncerna, kojem pripada i Audi, javljaju svjetski mediji.

Glasnogovornik Volkswagena, tvrtke u čijem Upravnom odboru sjedi i Stadler, potvrdio je uhićenje i dodao kako Stadler čeka saslušanje na kojem će se odlučiti hoće li ostati u pritvoru.

Tužitelji navode kako su djelovali zbog opasnosti da bi Stadler mogao pokušati prikriti dokaze.

Stadler je na čelu Audija od 2007. godine. Krajem prišlog mjeseca istražitelji u Njemačkoj pretresli su nekretnine Stadlera kako bi došli do dokaza, a pretres je izvršen i u stanu još jednog Audijevog menadžera.

Podsjetimo, afera 'Dieselgate' otkrivena je još 2015. godine, kada je Volkswagen priznao da je gotovo 600.000 njihovih automobila koje su prodali u SAD-u imalo softver koji je lažirao rezultate testova za emisiju štetnih plinova.

Audi je prošlog mjeseca priznao da je 60.000 njihovih modela Audija A6 i Az s dizel motorima imalo problema sa softverom za emisije štetnih plinova. Peocjenjuje se da je afera Volkswagen stajala oko 30 milijardi dolara.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.