SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAMJEŠTANJE UTAKMICA
 
Uhićen tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer zbog davanja mita Željku Širiću
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 22.12.2011. - 13:23:06
ZAGREB - Potresi u hrvatskom nogometu ne prestaju. Danas tijekom jutra policija je, po nalogu USKOK-a, uhitila bivšeg tajnika NK Karlovca Nevena Šprajcera, zbog sumnje da je bivšem potpredsjedniku HNS-a Željku Širiću davao novac kako bi Karlovac imao "pošteno" suđenje. Ta informacija Novom je listu potvrđena iz više izvora bliskih istrazi.
Riječ je o proširenju istrage protiv Širića, koji je prije dva tjedna uhićen zajedno s predsjednikom sudačke komisije Stjepanom Djedovićem, nakon što im je predsjednik splitskog Hajduka Hrvoje Maleš predao označenih 30 tisuća eura, također za "pošteno" suđenje. Širića i Djedovića tereti se još da su organizirali "pošteno" suđenje Hajduku još od 2004. godine, za određene novčane naknade.

Nakon njihovog uhićenja, na adresu pojedinih medija, ali i USKOK-a stiglo je anonimno pismo "nezadovoljnog nogometaša" u kojem su Šprajcer i drugi ljudi iz NK Karlovca optuženi da su doslovce kupili ulazak u 1. Hrvatsku nogometnu ligu.

Sucima je, kako je u pismu ustvrdio "nezadovoljni nogometaš", novac predavan na večerama dan prije utakmice. Najveću ulogu u kupovini sudaca, optužuje anonimni "nezadovoljni nogometaš", imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković, a potporu im je navodno davao i tadašnji trener Igor Pamić.

Šprajcer i Pamić su, u međuvremenu, oštro demantirali optužbe iz anonimnog pisma, a Pamić je USKOK-ovom pouzdaniku iz Hajduka Hrvoju Malešu ponudio i čestitke na hrabrosti. Što je od tvrdnji iz pisma istina, razjasnit će policija kriminalističkim istraživanjem, odnosno uskočki tužitelji u istražnom postupku. Inače, Šprajcer je i v. d. tajnika udruge prvoligaša i predsjednik karlovačkog županijskog nogometnog saveza.

Policija ima 24 sata da dovrši kriminalističko istraživanje, a Neven Šprajcer bi nakon toga trebao biti doveden pred uskočke tužitelje ili pušten na slobodu. Ako se USKOK odluči na istragu, Šprajcer bi mogao biti i zadržan u istražnom zatvoru.

www.novilist.hr
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.