SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Ulaganje u Porto Montenegro 500 miliona eura u narednih petnaest godina
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.08.2019. - 19:54:39
PODGORICA – U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 miliona eura, a Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procjenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 miliona eura.

„Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što treba da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja vjerujem da u narednih 15 godina, možemo govoriti o dodatnih 500 miliona investicija, to je teško predvidjeti jer se studija lokacije tek usvaja", rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim riječima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vredna više desetina miliona eura.

„Trenutno završavamo dvije poslovno-rezidencijalne zgrade, zgradu Bja koja je nastavak hotela Regent i time se završava sistem reget pool club rezidencije. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrednosti 20 miliona i više, koja će biti otvorena ovog leta...", naveo je Kalezić.

Namjera je, kaže, da se Tivat i cela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.

„Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za jedan i po ili dva evra", objašnjava on.

U master planu je, dodaje, i povećanje broja vezova za jahte na 450.

Otpočinjanje investicija je doprinelo i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, rekao je Kalezić.