SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Ulcinj: TUI vraća njemačke turiste
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 09.04.2017. - 19:29:00
Zadnja izmjena: 09.04.2017. - 19:29:56
ULCINJ - Tender za privatizaciju Ulcinjske rivijere bice raspisan tokom naredna dva mjeseca.

Konzorcijum Karizma i svjetski turoperator TUI već su iskazali interesovanje za dugoročan zakup hotela. U Opštini Ulcinj, menadžmentu Ulcinjske rivijere, kao i sindikalci smatraju da bi dolazak svjetskih turoperatora mogao da vrati u taj grad goste iz Evrope, posebno iz Njemačke, koji su 80-tih godina bili najbrojniji u tom primorskom gradu. 

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović rekao je da na ovom tržištu dugo nije bilo ovih turoperatora, navodeći da je radostan što su odlučili da se vrate.

Direktor Ulcinjske rivijere, Rodomir Zec, rekao je da je TUI jedan od najvećih turoperatora koji ima 35 milijardi eura prihoda.

- Ulaskom TUI u Crnu Goru Ulcinj će vratiti stari sjaj iz sedamdesetih godina, a dovesti turiste i u ostala naša turistička mjesta. Radi se o najvećem turoperatoru, firmi TUI sa 35 miliona turista godišnje, 150 svojih aviona, 13 kruzera, 30 milijardi ukupnog prihoda - kaže Zec.

Oni bi kako najavljuju u pismu o namjerama u prvoj fazi adaptirali i rekonstruisali Veliku plažu i auto kamp „Neptun", a druga faza bila bi adaptacija Ade Bojane za koju bi idejno rješenje bilo napravljeno iduće godine.

Podsjetimo da je Karisma nedavno preuzela upravljanje hotelskim riztortom „Ruža vjetrova". Karisma Hotels Adriatic d.o.o. predstavlja zajedničku kompaniju poslovnih grupacija Karisma Resort International, putničke kompanije TUI Travel PLC i Agrokora d.d.