SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLAĆE
 
Uljanik isplatio plaće
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 31.08.2018. - 12:24:27
PULA - Radnicima Uljanik Grupe je danas - 31. kolovoza 2018. isplaćena plaća za srpanj, potvrđeno je iz kompanije. 

Prethodno, Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila državno jamstvo u ime Hrvatske poštanske banke kako bi se plaće mogle isplatiti.

Plaća 'uljanikovcima' počela je sjedati na račune, potvrdio je predsjednik štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko.

"Plaće sjedaju na račune, ovisno o banci. Ni jedna firma nije blokirana. Svi će 'uljanikovci' danas primiti plaće", kazao Šverko. Najavio je da će Štrajkaški odbor biti raspušten u ponedjeljak, kada će se radnici vratiti na svoja radna mjesta.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

"Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna", zaključio je Plenković.