SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
UniCredit bank Banja Luka ugasila brokersko odjeljenje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.06.2017. - 08:03:46
BANJA LUKA - Brokersko odjeljenje UniCredit bank a.d. Banja Luka trajno je isključeno iz članstva na Banjalučkoj berzi nakon što je banka odlučila da ga ugasi. 

UniCredit bank a.d. Banja Luka – UniCredit Broker donio je Odluku o prestanku obavljanja poslova hartijama od vrijednosti i prestanku rada organizacionog dijela banke 21.3.2017. godine. 

Komisija za hartije od vrijednosti RS je 2. juna donijela odluku kojom prestaje da važi dozvola za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova „UniCredit Bank“ a.d. Banja Luka – „UniCredit Broker“, nakon čega je Banjalučka berza 6. juna trajno isključila ovog berzanskog posrednika iz članstva. 

UniCredit Broker je u 2016. godini imao ukupan promet od 74,5 miliona KM kroz 1.495 transakcija, te je zabilježio udio u ukupnom prometu od oko 6 posto. 

Prestankom rada UniCredit Brokera, broj berzanskih posrednika na Banjalučkoj berzi smanjen je na šest, a preostali članovi su Addiko bank, Advantis Broker, Eurobroker, Monet Broker, Nova banka i Raiffeisen Capital.