SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AKVIZICIJE
 
UniCredit planira ponudu za Commerzbank
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 04.04.2019. - 08:34:16
LONDON - UniCredit SpA priprema konkurentsku ponudu vrijednu više milijardi eura kako bi preuzela kontrolu nad Commerzbank AG, budući da se Deutsche Bank suočava s poteškoćama u vezi s kupnjom zajmodavca, izvijestio je u četvrtak Financial Times.

Talijanski zajmodavac planira kupiti značajan udio u Commerzbank i spojiti ga s HypoVereinsbankom, njemačkim zajmodavcem kojega već posjeduje, navodi list, navodeći izvore koji su upoznati s tom temom. UniCredit je odbio komentirati izvješće, dok Commerzbank kaže kako nema komentara.

Kombinirani entitet bi se nalazio u Njemačkoj, dok bi UniCredit zadržao svoje sjedište i dionice u Milanu, navodi se u izvješću.

Reuters je još 2017. izvijestio da je UniCredit najavio Berlinu da je zainteresiran za eventualno spajanje s Commerzbank, a banka je kasnije poricala interes za njemačkim zajmodavcem.

Dvije najveće njemačke banke, Deutsche Bank i Commerzbank, 17. ožujka su potvrdile da su u pregovorima za spajanje. Dvije banke na kraju prošle godine imale su ukupno 133.000 stalno zaposlenih, a suočavale su se s problemima prethodnih godina.