SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PARTNERI
 
UniCredit: Strateško partnerstvo u bankoosiguranju s Allianzom i Generalijem u središnjoj i istočnoj Europi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.06.2018. - 13:51:40
ZAGREB - Talijanski UniCredit u utorak je izvijestio da je potpisao dva ekskluzivna ugovora o strateškom partnerstvu s njemačkim Allianzom i talijanskim Generalijem za distribuciju proizvoda osiguranja u regiji srednje i istočne Europe odnosno devet zemalja regije, među kojima i Hrvatskoj. 

Allianz Grupa i UniCredit potpisali su dugogodišnji ugovor o suradnji za područje središnje i istočne Europe (CEE). Ovim ugovorom, koji stupa na snagu drugom polovicom 2018., UniCredit postaje Allianzov ekskluzivan partner u prodaji životnog osiguranja, osiguranja imovine te osiguranja od nezgode u Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Slovačkoj.Ovo partnerstvo spaja UniCreditovu snažnu bankarsku franšizu te Allianzovu stručnost u području osiguranja na korist klijenata. Unicreditovi klijenti u zemljama središnje i istočne Europe imat će jednostavan pristup Allianzovim proizvodima osiguranja preko UniCreditove široke mreže podružnica i digitalnih platformi. Partnerstva na lokalnim razinama  postupno će se implementirati u skladu s lokalnim zakonskim odredbama. 

„Naša ekspertiza u području osiguranja donijeti će nove prednosti i koristi klijentima UniCredita u zemljama središnje i istočne Europe u kojima raste potražnja za životnim osiguranjem, osiguranjem imovine te osiguranjem od nezgoda. Kao jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja možemo ih zaštititi te im dati dodatnu sigurnost i potporu u ključnim trenutcima njihovih života. UniCredit i Allianz dijele posvećenost daljnjem rastu u središnjoj i istočnoj Europi i zadovoljstvo nam je što je UniCredit odabrao Allianz kao pružatelja najboljih rješenja za svoje klijente. Ovo partnerstvo vidimo kao potvrdu naše uspješne strategije u središnjoj i istočnoj Europi.“, rekao je Petros Papanikolaou, regionalni direktor Allianz SE-a za središnju i istočnu Europu. 

 „Ovo će partnerstvo dodatno poboljšati ponudu UniCredita pružanjem čitave palete proizvoda za životno i neživotno osiguranje, kao i posebne usluge našim individualnim i malim poslovnim klijentima koju im možemo dati zahvaljujući našoj vodećoj poziciji u regiji te snazi brenda i sposobnostima Allianza“, rekao je Carlo Vivaldi, direktor Odjela za srednju i istočnu Europu u UniCreditu.

 Središnja i istočna Europa tržišta su koja industriji osiguranja nude mogućnost za značajan rast u nadolazećim godinama. Stope penetracije značajno su niže od onih u zapadnoj Europi, pa se očekuje da će bankovno osiguranje biti važan distribucijski kanal za zatvaranje tog jaza u nadolazećim godinama.