SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Uniline otvorio ured u Seulu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.08.2017. - 18:38:23
ZAGREB - Pulska turistička agencija Uniline širi svoja inotržišta u Aziji, te je nakon Šangaja otvorila i ured u južnokorejskom glavnom gradu Seulu, objavio je u ponedjeljak taj hrvatski touroperator. 

"Unilineov cilj je da u dugoročnom razdoblju svaki deseti Koreanac doživi i upozna ljepote Hrvatske, ali i jugoistočne Europe", navodi se u priopćenju.

Kako bi se ostvarili ti ciljevi iz kompanije najavljuju brojne marketinške i prodajne aktivnosti na korejskom tržištu, pri čemu navode i da se u tu svrhu vode i pregovori oko otvaranja avionske charter linije između Seula i Dubrovnika.

Iz Unilinea podsjećaju da je prošle godine u Hrvatskoj ostvareno oko 380 tisuća dolazaka i 450 tisuća noćenja korejskih gostiju, što je za 10 posto više u odnosu na 2015. godinu, odnosno da se zadnjih šest do sedam godina bilježi povećanje za čak 30 puta.

Prenose i podatke iz istraživanja koja je u 2009. proveo VisitBritain, a prema kojemu korejski gosti destinacije biraju prema prirodnim ljepotama (66 posto), slavnim i poznatim lokacijama (60 posto), kao i lokacijama s bogatom poviješću i kulturom (59 posto).

Pritom podsjećaju kako je impuls za dolazak Koreanaca u Hrvatsku bilo snimanje reality showa "The Romantic in Croatia" 2012. godine koji je potaknuo brojne grupe mladih Koreanaca da krenu u potragu za ljubavlju u više hrvatskih destinacija. Potom je uslijedilo snimanje serije "Noonas over Flowers" u kojoj nekoliko poznatih korejskih glumica putuju Hrvatskom kao backpackerice. Serija koja je emitirana od kraja studenog 2013. do siječnja 2014., ubrzo je postala najpopularniji turistički dokumentarac u Koreji. Dva naredna reality showa snimana su potom i u 2015. godini, navodi se u priopćenju.

Iz Unilinea ističu i kako je novi ured kompanije smješten u rezidencijalnom dijelu Seula, udaljen oko kilometar i pol od Ministarstva vanjskih poslova Republike Koreje te oko dva kilometra od Dinastijske palače.