SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
United Group investira 700 milijuna eura u jugoistočnoj Europi
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 13.05.2019. - 19:43:26
NEW YORK - Telekomunikacijska i medijska kompanija United Group B.V. planira svoje tržište u Europi proširiti ulaganjem od 700 milijuna eura (786,4 milijuna dolara) u sljedećih pet godina, rekla je u telefonskom intervjuu direktorica kompanije Victoriya Boklag za Reuters.

"Naši planovi se ubrzavaju, tako da ulažemo više nego što je originalno planirano u telekomunikacijske poslove", rekla je Victoriya Boklag.

Prihod kompanije porastao je za 20 posto na gotovo 650 milijuna eura u 2018. godini. Grupa je osnovana 2000. i radi u šest bivših jugoslavenskih republika i ima gotovo 3,8 milijuna aktivnih računa u televizijskom, internetskom i telefonskom segmentu.

Zapošljava 4.500 ljudi od kojih 70 posto radi u telekomunikacijama. Kompanija BC Partners, jedna od najvećih kompanija s privatnim kapitalom, u ožujku je od KKR-a otkupila većinski udio u United grupi. KKR je zadržao značajan udio u Grupi.

United Group ima fiksnu mrežu na četiri od šest tržišta, mobilnu telefoniju u jednoj i povećava distribuciju svojih sadržaja preko digitalnih platformi kao što je YouTube. Kompanija se suočava s izazovima u dobivanju licenci i za medijski i za telekomunikacijski posao, jer je konkurent državnim kompanijama, rekla je Boklag.