SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Uprava HT-a tvrdi da novi model omogućava veće plaće
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.03.2018. - 14:58:25
ZAGREB - Iz Uprave Hrvatskog Telekoma (HT) reagirali su u subotu na održani prosvjed radnika HT-a u Zagrebu protiv smanjenja plaća i otpuštanja te su izvijestili da je 94 posto zaposlenika potpisalo ugovor o radu prema novom modelu plaća što je, kako su poručili, jasan pokazatelj da su zadovoljni navedenim modelom koji im omogućava i do 30 posto veće plaće.

Iz Uprave tvrde kako radnici u HT-u imaju iznimno visoka radnička prava i plaće koje su više od prosjeka RH te da će prosječna bruto plaća u T-Centru po novom sustavu biti 8.800 kuna.

Uz to, zaposlenici u HT-u dobivaju regres za godišnji odmor, božićnicu, uskršnji bon, poklon djeci u prosincu, besplatne sistematske preglede te imaju mogućnost dobivanja pozajmica od 60.000 kn uz kamatu od 3 posto godišnje, priopćili su iz Uprave HT-a.

Izrazili su žaljenje što »sindikati ne podržavaju promjene na bolje«, a žalosti ih, kažu, i činjenica da ih, ne samo odbijaju, već i izravno najavljuju kako će učiniti sve kako bi naštetili ugledu kompanije.