SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IMENOVANJA
 
Upravno vijeće imenovalo Serđa Obratova glavnim urednikom Hine
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.07.2017. - 20:18:30
ZAGREB - Upravno vijeće Hine imenovalo je u četvrtak Serđu Obratova na novi četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hine.

Upravno vijeće je novog-starog glavnog urednika Obratova imenovalo nakon savjetodavnog izjašnjavanja novinara, urednika i fotoreportera Hine koji su njegovu kandidaturu podržali s 82 posto glasova izašlih na izjašnjavanje.

Na natječaju za glavnog urednika izvještajne novinske agencije, uz Obratova, kandidirao se i novinar i urednik Hine Nenad Bach koji je nedavno bio i jedan od sedmero kandidata za ravnatelja Hine, ali je povukao kandidaturu.
Upravno vijeće imenovalo je Obratova za glavnog urednika s tri glasa za i dva protiv.

Obratov je zahvalio na podršci koju su mu iskazali zaposlenici Hine.

"Nadam se da ćemo u idućem četverogodišnjem razdoblju nastaviti s razvojem Hine u smjeru moderne novinske agencije, s obogaćivanjem postojećih sadržaja i nuđenjem dodatnih usluga i servisa svojim korisnicima. Pri tome ćemo voditi računa o profesionalnim standardima agencijskog izvještavanja, točnosti, pouzdanosti, brzini i nepristranosti Hininih vijesti", naglasio je.

Obratov je rođen 1971. u Zagrebu, diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a cijeli je novinarski radni vijek proveo u Hini kao novinar i urednik podredakcije Kronika i društvo. Ovo mu je drugi mandat na mjestu glavnog urednika Hine, a prvi put je imenovan u ožujku 2013.