SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAGA
 
USKOK istražuje Marinu Lovrić Merzel
Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr
Datum objave: 03.03.2014. - 18:06:17
ZAGREB - Marina Lovrić Merzel je pod istragom USKOK-a zbog financiranja privatnih proslava novcem županije. Istražitelji Uskoka terete je da je svoje rođendane i rođendane članova obitelji, kao i druge privatne domjenke, organizirala u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Sisku, te županiju oštetila za 182.000 kuna, a Hrvatske šume za 9600 kuna.
Na stranicama Uskoka objavljeno je da je, temeljem kaznene prijave koju je podnijela PU sisačko-moslavačka, pokrenuta istraga protiv dvije osobe rođene 1963. i 1953. godine. U priopćenju Uskoka nije otkriven identitet osoba protiv kojih je istraga pokrenuta. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel i bivšem šefu sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonku Rožiću.

Lovrić Merzel i njenog suučesnika Uskok tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne istrage i zlouporabu položaja i ovlasti u poticanju. Priopćenje Uskoka o pokretanju istrage prenosimo u cijelosti:

"Rješenje o provođenju istrage je doneseno zbog postojanja osnovane sumnje da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Nadalje, iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana  u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600,00 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje".

Podsjećamo, šef Uskoka Dinko Cvitan uskoro će na poziciji glavnog državnog odvjetnika naslijediti Mladena Bajića. Cvitana je za novog državnog odvjetnika predložila vlada Zorana Milanovića, te se očekuje još samo potvrda njegovog imenovanja u Saboru.