SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Uskoro zračna veza između Dubrovnika i Južne Koreje
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 09.09.2017. - 19:19:25
DUBROVNIK - Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primili su u subotu ujutro izaslanstvo Republike Koreje, koje je predvodio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Koreje Park Joo Sun, a među glavnim temama razgovora bilo je ostvarivanje izravne linije iz te zemlje prema Dubrovniku.

- Razgovarali smo o mogućnostima koje turizam pruža u našoj županiji, ali i želji da bude više ulaganja u druge grane gospodarstva i želji obje strane da se uspostavi izravna aviolinija prema Dubrovniku. Čuli smo da za doći u Dubrovnik treba presjesti na nekoliko aerodroma. Broj turista iz Koreje koji dolaze u Dubrovnik jako je velik i želimo da toga bude još više, a oni su iskazali želju da naši ljudi više posjećuju Koreju - rekao je nakon sastanka Dobroslavić te dodao kako se govorilo i o bratimljenju gradova i regija.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako će broj korejskih turista ove godine u Dubrovniku prijeći prošlogodišnju brojku od 50 tisuća.

- Iznimno smo zadovoljni posjetom, posebno u svjetlu činjenice da je do jučer više od 30.000 gostiju iz Koreje posjetilo naš grad. Prošle godine bilo ih je više od 50.000 u cijeloj kalendarskoj godini, a ove godine ta brojka bit će premašena. Nama je važno ostvariti bolju aviopovezanost s Korejom. Potencijal tog tržišta je velik i možemo privući veći broj gostiju od tamo - zaključio je Franković.