SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SURADNJA
 
Uspostavljena suradnja Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Rimac Automobili
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.12.2017. - 12:16:25
RIJEKA - Sveučilište u Rijeci i tvrtka Rimac Automobili potpisali su u petak u Rijeci sporazum o suradnji, koji predviđa suradnju u znanstveno-istraživačkim postupcima, korištenje u te svrhe vrhunske istraživačke opreme u Sveučilištu, praksu i stručnu edukaciju studenata u tvrtki Rimac Automobili te zajednički nastup prema inozemnim partnerima i provedbu zajedničkih projekata.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je da je ovo okvirni sporazum, temelj za kasnije konkretne sporazume o pojedinačnim oblicima suradnje. Cilj sadašnje uprave Sveučilišta od prvog dana je bila uspostava suradnje s gospodarstvom, posebno s tvrtkama koje se bave visokom tehnologijom a kojima naša oprema i znanje mogu biti korisni, navela je rektorica. Studentima će se omogućiti stjecanje praktičnog iskustva, rekla je.

Aco Momčilović iz tvrtke Rimac Automobili istaknuo je da je njihova namjera uspostaviti suradnju sa svim fakultetima u zemlji koji školuju stručne kadrove potrebne njihovoj tvrtki.

"Želimo biti predvodnik u ovakvom pristupu i pokazati drugim gospodarskim subjektima kako se može surađivati s fakultetima", naveo je.

Naglasio je da Rimac Automobili mogu primiti sve kvalitetne studente. "Nije upitan naš kapacitet slobodnih radnih mjesta, nego zadovoljavaju li potencijalni zaposlenici naše visoke kriterije", kazao je.

Studenti riječkoga Sveučilišta će se primati na stručnu praksu, te će u tvrtki moći pripremati diplomske radove, a najbolje ćemo zadržati, kazao je.

Momčilović je rekao da Rimac Automobili sad imaju nešto više od 250 zaposlenih, a samo sljedeće godine se planira zaposliti novih 100, i to u 80 posto slučajeva inženjere. Za sljedećih pet godina plan je doseći zaposlenost od oko 1000 osoba, rekao je.