SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FINALIZACIJA
 
Valamar i službeno preuzeo Hotele Makarska
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.04.2018. - 14:32:00
Zadnja izmjena: 04.04.2018. - 14:33:20
ZAGREB - Valamar Riviera potpisala je danas s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) ugovor o prodaji i prijenosu 621.086 dionica Hotela Makarska po ukupnoj cijeni od 172,7 milijuna kuna. 

Nakon plaćanja ugovorne cijene i prijenosa dionica Valamar Riviera će steći ukupno 55,48 posto temeljnog kapitala i prevladavajući utjecaj u Hotelima Makarska.

Potpisom ugovora s CERP-om za Valamar Rivieru nastala je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska koju će objaviti na način i u rokovima predviđenim zakonom.

Valamar Riviera u ovom postupku djeluje zajednički s AZ obveznim mirovinskim fondovima, s kojima je prethodno uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram Hotela Makarska. Po stjecanju dionica od CERP-a, Valamar će na AZ obvezne mirovinske fondove prenijeti dionice Hotela Makarska koje predstavljaju 30,48% temeljnog kapitala Hotela Makarska.

Portfelj Hotela Makarska d.d. sastoji se od hotela Meteor 4* s 277 smještajnih jedinica, hotela Dalmacija 3* sa 190 smještajnih jedinica i hotelskog naselja Rivijera 2* s 258 smještajnih jedinica, što predstavlja 43% ukupne ponude smještajnih jedinica u hotelima na području Grada Makarska.

'Hoteli Makarska uspješno su poduzeće koje ćemo nastaviti razvijati u suradnji s AZ obveznim mirovinskim fondovima u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice te svih ostalih dionika turizma u Makarskoj'– istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.