SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Valamar ove godine investira 873 milijuna kuna, do 2020. još dvije milijarde
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.06.2017. - 15:59:09
RABAC - Valamar Riviera ove godine investira 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna, najavio je u četvrtak predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin.

"Investicije smo odlučili pojačati zbog povoljne situacije na tržištima kapitala s niskim kamatama, kao i dobre potražnje, unatoč negativnim utjecajima politike na turizam i povećanim porezima od čega samo povećani PDV Valamaru odnosi oko 17 milijuna kuna godišnje", kazao je Kukurin novinarima uoči večerašnjeg otvaranja dva Valamarova resorta u Rapcu - Family Life Bellevuea i Girandella.

U njihovu rekonstrukciju i gradnju koja je trajala rekordno kratkih sedam mjeseci, Valamar je uložio više od 560 milijuna kuna.

Obnovljene su sve 764 smještajne jedinice za više od 2700 gostiju dnevno, uređeni i nadograđeni brojni dodatni sadržaji,

To je najveća investicija u hrvatskom turizmu ove godine, koja će po Kukurinovim riječima zaposliti oko 630 ljudi.

Goste Valamar očekuju sa svih tržišta, a dodatno 'punjenje' za Family Life Bellevue resort osigurava i potpisani trogodišnji ugovor s velikim svjetskim touroperatorom TUI-jem.

"Cijene su u Rapcu, kao i u našim drugim destinacijama, usklađene s kvalitetom, kreću se od oko 250 do 500-600 eura po smještajnoj jedinici i mislimo da su konkurentne", ocijenio je Kukurin dodajući da ove godine u objektima u Rapcu očekuju oko 360 tisuća noćenja.

Dodao je da Valamar ukupno ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova u poslovanju, s porastom prihoda od barem 10 posto.

"Ove godine ukupno zapošljavamo 5300 radnika u svim našim objektima. Uspjeli smo gotovo u cijelosti pronaći radnike. Dosta ih je s lokalnih područja gdje djelujemo, ali i iz unutrašnjosti zemlje", kazao je Kukurin.

Na pitanje utječe li situacija u Agrokor na Valamarovo poslovanje, Kukurin je kazao da je Agrokor toliko velik da utječe na sve, ali da Valamar s njime, uz izuzetak adriatica.neta, nije imao dublje poslovne odnose.

"Kod dobavljača smo morali presložiti distribucijsku politiku i vjerujemo da ćemo sve posložiti kako nam treba", rekao je Kukurin.

Izvijestio je da je "u fazi čekanja" na investicija i prvu Valamarovu akviziciju u srednjoj Dalmaciji, u Starom Gradu na Hvaru za Hotele Helios Faros koji su u stečaju, za koje je Valamar nedavno dostavio ponudu s investicijskim planom.

"Do kraja godine planiramo i rebranding Valamara s uvođenjem novih servisnih koncepata i proizvoda, a bez obzira na dugo čekanje primjenjivog zakona o turističkom zemljištu nastavljamo i s investicijama u kampove", zaključio je Kukurin.