SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIVIDENDA
 
Valamar Riviera isplaćuje dio dividende u dionicama
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.03.2018. - 16:06:04
ZAGREB - Već drugu godinu zaredom Valamar Riviera odlučila se da dio dividende dioničarima koji to žele isplati u dionicama.

Turistička kompanija pozvala je u petak na skupštinu dioničara koja će se održati 8. svibnja u Rapcu. Na skupštini će dioničari, između ostaloga, odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 90 lipa po dionici. Dioničari koji do 30. svibnja dostave u Središnje klirinško-depozitarno društvo (SKDD) izjavu o isplati u dionicama, dobit će četvrtinu dividende u vrijednosnicama te kompanije.

Ostatak dividende bit će, naravno, isplaćen u novcu. Na pitanje Poslovnog dnevnika koliko je dioničara prošle godine izabralo ovu opciju, iz Valamara su odgovorili kako se za dividendu isplaćenu dijelom u dionicama odlučilo njih 1976.

"Valamar Riviera uvela je takav model smatrajući ga dobrim i primjerenim budući da daje mogućnost dioničarima da slobodno izaberu isplatu dividende samo u novcu ili u novcu i dijelom u pravima - dionicama. Dakle, dioničarima će SKDD izvršiti isplatu dividende u novcu, a samo dioničarima koji žele i koji to priopće dostavom izjave SKDD-u, dividenda će se dijelom isplatiti u pravima-dionicama", poručili su iz Valamara.

Dividenda se isplaćuje 7. lipnja, a od 14. svibnja dionicom se trguje na burzi bez prava na nju.