SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZBAČENI
 
Varaždin izbačen iz Prve HNL
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.03.2012. - 19:50:13
ZAGREB - Subotnja utakmica 24. kola Prve HNL između Cibalije i NK Varaždina neće se odigrati jer NK Varaždin nije izvršio financijske obveze prema bivšim igračima Milanu Pavličiću i Igoru Prahiću,a kako je to Varaždincima druga neodigrana utakmica u ovoj sezoni, taj klub je izbačen iz Prve lige.

Varaždin je zbog dugovanja suspendiran odlukom Disciplinske komisije HNS-a, a kako do petka u 16 sati Varaždinci nisu izvršili obveze, utakmica u Vinkovcima se neće odigrati, a NK Varaždin će se od iduće sezone natjecati u najnižen rangu, u Županijskoj ligi.

Prema povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, neizvršenjem financijskih obveza suspenzija Varaždina nije prestala, niti je njezina primjena odgođena, pa se temeljem članka 136. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS utvrđuje neigranje utakmice Cibalia - Varaždin.

Kako je odigrano više od pola utakmica sezone, prema pravilima svi rezultati Varaždina do danas ostaju, a sve preostale utakmice Varaždinaca do kraja sezone registrirat će se rezultatom 3:0 za protivnike.