SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LAŽNI SMS-ovi
 
Varga otkrio USKOK-u: S Mamićem me spojio Karamarko
Autor/izvor: SEEbiz / Nacional
Datum objave: 25.09.2018. - 08:42:12
ZAGREB - Istražujući djelovanje falsifikatora Franje Varge u aferi SMS USKOK je došao do zastrašujućih saznanja da su vodeći ljudi desnog krila HDZ-a koristili subverzivno podzemlje za obračune s političkim protivnicima.

Milijan Brkić suočen je s tvrdnjama da je Vargine usluge koristio za obračune unutar stranke, a istraga kreće i prema Tomislavu Karamarku koji je zbog lažiranih Varginih SMS poruka optuživao da je HDZ-u ukradena pobjeda na parlamentarnim izborima. 

Varga surađuje s istražiteljima, a sve bi se moglo pretvoriti u najveću aferu od osnutka HDZ-a, piše Nacional.

Istražitelji USKOK-a rade na rasvjetljavanju jedne od najvećih afera od nastanka samostalne Hrvatske, afere koja će uzdrmati sam vrh države. Sve je započelo istraživanjem slučaja Varga, koji se u prvi tren činio kao samo još jedna epizoda sudske trakavice u čijem je središtu nogometni moćnik Zdravko Mamić. No, sve bi se to moglo promijeniti nakon informacija da je Varga otkrio istražiteljima kako ga je sa Zdravkom Mamićem spojio Tomislav Karamarko.

Franjo Varga priznao je na ispitivanju u USKOK-u dio onoga za što ga se sumnjiči, a spominjao je poimence i Todorića i Mamića. Ispričao je da se sastao sa Zdravkom Mamićem te da je više puta s njim komunicirao. Viđao se, ustvrdio je, i s više osoba povezanih s Mamićem. Priznao je i da je za lažne dokumente koji su trebali poslužiti Mamiću u sudskom postupku primio novac. Navodno je riječ o stotinama tisuća kuna.

Franji Vargi u petak je određeno mjesec dana istražnog zatvora. Protiv njega je još prije nekoliko godina podignuta optužnica na sudu u Splitu zbog krivotvorenja isprava, no još nije izrečena presuda.