SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Veći broj putnika lansirao polugodišnju dobit i prihode Wizz Aira
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.11.2017. - 15:06:08
ŽENEVA - Niskobudžetni zračni prijevoznik Wizz Air objavio je u srijedu da je u prvoj polovici fiskalne godine povećao neto dobit i prihode za četvrtinu, prateći tempo povećanja broja prevezenih putnika.

U razdoblju od travnja do rujna prijevoznik čije je sjedište u Mađarskoj a usredotočen je na područje istočne Europe ostvario je rekordnu neto dobit od 288,6 milijuna eura, što je za 24,6 posto više no što su zabilježili u istom razdoblju prošle godine.

Prihodi su na razini grupe porasli 24,8 posto, na 1,15 milijardi eura.

Ukupni prihod po raspoloživom putničkom kilometru porastao je na 4,27 eura, s prijašnjih 4,24 eura.

U promatranom su razdoblju prevezli 25 posto više putnika nego u prvoj polovini prošle fiskalne godine, ukupno 15,6 milijuna, čime su po priopćenju osigurali poziciju "vodećeg niskobudžetnog prijevoznika u srednjoj i istočnoj Europi".

Povisili su prognozu godišnje neto dobiti, na 265 do 280 milijuna eura, s prethodno ciljanog raspona od 250 do 270 milijuna eura.

Tvrtka čije su dionice uvrštene u kotaciju Londonske burze očekuje da će u cijeloj fiskalnoj 2018. godini povećati kapacitet iskazan u raspoloživim putničkm kilometrima za oko 23 posto.