SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POŽAR
 
Veliki požar kod Podgore, turisti evakuirani
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 18.06.2017. - 09:32:19
PODGORA -  Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sati, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog. Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jaki vjetar radi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju. Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom. Uz stotinjak vatrogasaca, na terenu su, sve dok ih nije omela bura, vatru gasila i tri kanadera.

Požar ne prijeti kućama, ali je krenuo prema Parku prirode Biokovo. Evakuirani su gosti hotela "Sirena" i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri, javlja HRT.