SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GOURMAND BEST IN THE WORLD
 
Veljko Barbieri u konkurenciji za najbolju mediteransku kuharicu 2013.
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.01.2014. - 15:11:25
ZAGREB - "Hrvatska kuhinja" Veljka Barbierija odabrana je za najbolju domaću kuharicu u protekloj godini te ulazi u završno Gourmandovo natjecanje najboljih na svijetu.
"Hrvatska kuhinja" svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita „Priča o dalmatinskoj kuhinji". U ovoj knjizi naš nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije otkriva 606 recepata.

Barbieri je, podsjetimo, prvo Gourmandovo globalno priznanje doživio 2005. u Švedskoj. Sa svojim je „Kuharskim kanconijerima" osvojio prvu nagradu „za one što kuhaju perom" Gourmand World Cookbook Award u kategoriji za kuhinje Sredozemlja.

Proglašenje Gourmandova pobjednika i dodjela nagrade The Best in the World održat će se u Kini, na pekinškome Sajmu kuharica 20. svibnja 2014. U međuvremenu će – već ovog mjeseca – Veljko Barbieri svijet obogatiti još jednim naslovom u izdanju Profil Knjige. „Vrijeme je za gozbu" svojevrstan je umjetnički vrhunac Barbierijeva nastojanja da poveže dvije velike ljubavi: lijepu književnost i gastronomiju.