SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Vesić: SNS ne pristaje na zahteve opozicije da se Vučiću zabrani bavljenje politikom
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 19.08.2019. - 17:28:23
BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da SNS neće pristati na zahteve opozicije "da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom" i da se "nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)".

Vesić je novinarima posle okruglog stola na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima rekao da je opozicija "shvatila" da je taj dijalog način "da oni dodju na vlast i da uređuju mediji i odredjuju šta će ko da piše i vrate Dragana Đilasa u RTS i REM".

On je kazao da će SNS nastaviti da učestvuje na okruglim stolovima i da će insistirati da se razgovara u skladu sa zakonom.

Vesić je rekao da SNS ne pada na pamet da razgovaraju o tome kako mediji treba da rade.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da su na okruglom stolu neki predstavnici opozicije iznosili ultimatume i tražili da se smene članovi REM-a igornišući zakon.

Napomenuo da samo Savet REM-a može da predloži razrešenje člana ukoliko je prekršio zakon i da taj predlog potom ide u Skupštinu Srbije, a da ne može Skupština sama da ih bez tog predloga razreši.

On je kazao da je prihvatljiv zahtev opozicije da se izabere Nadzorni odbor Skupštine Srbije, što je bio predlog i civilnog sektora.