SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENZIJE
 
Veterani OVK blokirali put prema selu Banje kojim se kreće Vučić
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 09.09.2018. - 09:55:11
KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je obavešten da su Albanci na još jednom mestu blokirali put kojim je trebalo da ide u selo Banje.

"To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo i mi bolovali. Nadam se da ćemo mi biti u stanju sebe izlečimo i mnogo pametnijim sredstvima, rečima, razgovorom, snažnom ekonomijom, pameću, orudjem", rekao je Vučić.

Vučić je ipak nešto pre 10 časova krenuo ka selu Banje, uprkos odluci kosovske vlade, saznaje RTS.

Kod barikade je jedna patrola Kfora, sa dva pripadnika te misije, kao i KPS, koji ne dozvoljavaju prolaz izveštačima Tanjuga. Oni samo posmatraju događaje, ali ništa ne preduzimaju na uklanjanju blokade. Na mestu na kojem je zaustavljena ekipa Tanjuga je i generalni sekretar vlade Srbije Novak Nedić, koji se takođe bio uputio u srpsku enklavu u Banjama

Veterani OVK blokirali su rano jutros kamionima, mehanizacijom i drugom opremom put ka multietničkom selu Banje kod Drenice, gde bi Vučić trebalo da stigne oko 10 časova.

"Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, ali ako je neko ohol i bahat, i pokazivanjem simbola koji bi mogli da nas uvrede grdno su se prevarili. Još sam snažniji i opredeljen i za očuvanje mira ali i za očuvanje srpskih institucija i srpskog naroda na KiM. Boriću se još snažnije", rekao je Vučić.

Vučić je drugi dan posete Kosovu započeo obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici gde su ga dočekali zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Vučić je zdravstvenim radnicima zahvalio što su ostali i u teškimm uslovima lečili pacijente i obećao da će biti uloženo oko 10 miliona evra za nabavku opreme.

Direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović zahvalio je Vučiću na podršci i razumevanju koju im daje država Srbija, kao i na dobijenim donacijama.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.