SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Viacom i CBS najavljuju spajanje u medijsku mega kompaniju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.08.2019. - 17:57:41
NEW YORK - Medijski divovi CBS i Viacom najavili su spajanje poslovanja kako bi se prilagodili promjenjivim zahtjevima klijenata i uspješnije konkurirali Netflixu i ostalim medijskim tvrtkama.

Nova kompanija imat će 28 milijardi dolara prihoda i obuhvatit će brandove poput MTV-ja, Comedy Centrala i Paramount Picturesa.

Odluka o spajanju vremenski se poklopila sa sve žešćom konkurencijom u sektoru u kojem danas dominiraju Netflix i Disney-Fox, primjećuje BBC.

ViacomCBS kontrolirat će holding kompanija National Amusements čiji su vlasnici miljarder Sumner Redstone i njegova kći Shari. Redstone je prije 14 godina odvojio Viacom od CBS-a u želi da bolje iskoristi njegov potencijal, budući da je u to vrijeme Viacom za razliku od CBS-a bilježio rast gledanosti.

Predsjednik i izvršni direktor ViacomCBS-a bit će sadašnji izvršni direktor Viacoma Bob Bakish a privremeni izvršni direktor CBS-a Joe Ianniello bit će imenovan predsjednikom uprave i šefom CBS-a.

U Viacomu i CBS-u očekuju da će spajanjem uštedjeti oko 500 milijuna dolara.

Osim u matičnom SAD-u, nova će kompanija biti zastupljena, između ostalog, i u Velikoj Britaniji, Argentini i Australiji.