SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Viadukt u problemima: Autoceste FBiH poništile tender za poddionicu Počitelj-Zvirovići
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.03.2017. - 22:23:30
SARAJEVO - Uprava JP Autoceste FBiH poništila je tender za izvođenje radova na izgradnji autoceste na poddionici Počitelj Zvirovići LOT 1 i LOT 2, s ciljem ubrzanja i konačnog završetka tendera i stavljanja u funkciju odobrenih finansijskih sredstava.

Bit će raspisan novi tender po skraćenoj proceduri da bi što prije bio potpisan ugovor o izgradnji.

Odlukom o poništenju postupka Uprava JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar ni na koji način ne želi utjecati na dalji tok i završetak aktivnosti Odjela za istrage Evropske investicijske banke te insistira da bude obaviještena o rezultatima istražnih aktivnosti, saopćila je Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Podsjetimo, najpovoljniju ponudu za izvođenje radova na dionici dugoj ukupno 11,2 kilometra, na osnovu međunarodnog tendera, poslao je bosansko-hrvatski konzorcij „Hering" i „Viadukt. U ponudi koju su predočili građevinski stručnjaci tvrtke Hering predviđa se građenje prenapregnutog betonskog mosta Počitelj, koji će se graditi sistemom slobodne konzolne gradnje, a nalazit će se sjeverno od Počitelja na dionici autoceste koridora Vc Počitelj – Zvirovići.

Ponude za ovu dionicu poslale su i ugledne građevinske firme iz Turske, Italije, Grčke i Austrije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.