SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREGOVORI
 
Viber pregovara s trgovcima u regiji o lansiranju e-trade usluge
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.10.2017. - 15:35:41
SOFIJA - Viber, vodeća globalna aplikacija za poruke, pregovara s vodećim trgovcima u jugoistočnoj Europi (SEE) u pokušaju da iskoristi potencijale regije u rastućoj e-trgovini, kazao je Atanas Raykov, direktor razvoja poslovanja za CIS i Srednju i Istočne Europu (SIE) za SeeNews.

"Već smo u razgovorima s našim prvim partnerima, koji su čelnici u određenim vertikalama gdje vidimo najveću priliku za zajednički rad", rekao je Raykov u intervjuu SeeNewsu na marginama regionalne konferencije koju su organizirali United Partners i Udrženje za međunarodne odnose s javnošću u Sofiji prošle sedmice.

"Vidimo mnogo zanimljivih stvari koje se događaju u e-trgovini u regiji", dodao je Raykov.

E-trgovina u jugoistočnoj Europi, iako dobija zamah na krilima rastuće potrošnje, ostaje ispod prosjeka EU. U Bugarskoj je online trgovina povećana za 14% u 2016. godini, brže od prosječne stope od 12% zabilježene u Evropi u istoj godini, izjavio je zamjenik ministra za informacijsku tehnologiju i komunikacije zemlje Dimitar Genovski početkom ove godine.

Međutim, prema podacima Eurostata, bugarske tvrtke, koje su generirale online prodaju u 2016. godini, predstavljale su samo 9% tvrtki koje djeluju u zemlji. U Hrvatskoj je taj udio bio 19%, u usporedbi s prosjekom EU od 20%.