SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REJTING
 
Vienna Insurance Group i dalje najbolje ocijenjena tvrtka u vodećem indeksu Bečke burze
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.08.2017. - 13:24:29
BEČ - Međunarodna rejting agencija za ocjenu kreditne sposobnosti Standard & Poor's (S&P) ponovo je potvrdila ocjenu Vienna Insurance Grupe s "A plus"  sa stabilnim izgledima, potvrđujući time opravdanost visokih očekivanja u pogledu dobiti i čvrstekapitalizacije.

Agencija Standard & Poor’s procjenjujući profil poslovnog rizika, VIG-u daje ocjenu „snažan“ na temelju vodeće pozicije u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE). Istaknuta je zemljopisna i poslovna raznolikost te dobro uspostavljena strategija više kanala distribucije. VIG-ov ekskluzivni sporazum o bankoosiguranju s Erste Grupom i strategija više brandova također se  smatra konkurentnom prednošću. VIG ima velike koristi od razvoja gospodarstva u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Europi, iako se potencijal rasta prvenstveno vidi na tržištima CEE regije. Profil financijskog rizika procijenjen je kao „vrlo snažan“.

Velika kapitalizacija Grupe dosegla je razinu "AAA" 2016. godine, temeljeno na S&P-ovom internom kapitalnom modelu rizika. S&P smatra VIG-ovu konzervativnu strategiju ulaganja i reosiguranja zaslužnom za relativnu otpornost grupacije na potencijalne fluktuacije u kapitalui zaradi. Pozitivno je ocijenjena i VIG-ova financijska fleksibilnost, a likvidnost Grupe opisuje se kao izuzetna“.Sve navedeno, u kombinaciji s "adekvatnim" upravljanjem rizicima i "snažnim" vodstvom Grupe, dovelo je do potvrde VIG-ove ocjene, koja je ponovno dobila stabilne izglede.