SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Vipnet odlučio ugasiti Amis
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 17.08.2017. - 22:20:31
ZAGREB - Korisnici internetskih, televizijskih i telefonskih priključaka Amisa u Hrvatskoj ovih su dana dobili obavijesti od Vipneta o potpunom gašenju dosadašnjeg operatera.

Vipnet je vlasnik Amisa od rujna 2015. godine, a tijekom rujna ove godine provest će potpuno spajanje te kompanije sa svojim poslovnim sustavima. Spajanje i prijenos usluga trajat će tijekom cijelog mjeseca rujna, a nakon 1. listopada brand Amis više neće postojati, stoji u Vipovoj brošuri.

Dosadašnjim korisnicima Amisa neće se mijenjati cijene mjesečnih naknada ugovorenih usluga, cijene poziva, kao niti načini korištenja internetskih usluga. Jedine promjene bit će vidljive na računima i unutar korisničkog sučelja TV usluga, a upravo korisnici tih usluga dobit će i neke nove pogodnosti. Primjerice, unutar Vip TV usluge dobit će više televizijskih programa nego što su ih imali na Amisu, HD programe, kao i besplatno korištenje usluga Snimalica, Pauza, te Pogledaj od početka.

Što se tiče računa, korisnici će još za kolovoz i dio rujna (do datuma prijenosa usluga) dobiti Amisove račune za govornu uslugu, dok će nakon toga na njihove adrese stizati računi s Vipovim logotipom. Vipovi računi za listopad uključivat će i ranije neobračunate govorne usluge iz rujna, nakon prijenosa korisnika s Amisa na Vip.

Iz Vipa kažu i kako će u nekim slučajevima korisnicima biti zamijenjena i postojeća oprema (routeri, switchevi, IP telefoni, i slično), a nadopuna i zamjena opreme bit će obavljena besplatno i uz prethodnu najavu.